550 гр. брашно
150 гр. пудра захар
200 гр. разтопено масло
щипка сол
1 ванилия
120 гр. вода
Всичко се смесва, без водата. Като поеме хубаво маслото се добавя и водата. Замесва се тестото за кратко, без много месене. Прибира се в хладилника в торбичка за половин час.
Крем
2 жълтъка
3 л. захар
1 ванилия
2 с.л. брашно
250 мл. прясно мляко
Смесваме продуктите за крема и поставаме на котлона да заврат. Може да се направи двойна доза от крема.
Тестото се изважда от хладилника и се оформят кошнички във формите за мъфини. Набоцкват се на дъното с вилица и се пекат на 220 градуса около 15 минути. След като изстинат се пълнят с крем и се украсяват с разбита сметана и плодове по желание.
От тази доза се получават 12 броя
150 гр. пудра захар
200 гр. разтопено масло
щипка сол
1 ванилия
120 гр. вода
Всичко се смесва, без водата. Като поеме хубаво маслото се добавя и водата. Замесва се тестото за кратко, без много месене. Прибира се в хладилника в торбичка за половин час.
Крем
2 жълтъка
3 л. захар
1 ванилия
2 с.л. брашно
250 мл. прясно мляко
Смесваме продуктите за крема и поставаме на котлона да заврат. Може да се направи двойна доза от крема.
Тестото се изважда от хладилника и се оформят кошнички във формите за мъфини. Набоцкват се на дъното с вилица и се пекат на 220 градуса около 15 минути. След като изстинат се пълнят с крем и се украсяват с разбита сметана и плодове по желание.
От тази доза се получават 12 броя
Коментари
Публикуване на коментар