Получи ми се чудесен крем. Този път промених малко рецептата и съм много доволна от резултата.
8 яйца
1ч.ч. захар /чашата е от 200 мл/
1 литър прясно мляко
1 ванилия
Разбивах около 5 минути захарта и яйцата. След това добавих ванилията и млякото.
Карамелизирам 1 ч.ч. захар с 1 с.л. вода на котлона.
Сипвам във формичките по 1 или 2 с.л. от карамелизираната захар и допълвам със сместа за крема. Поставям формичките във фурната, като съм напълнила вода в тавичката, водата е някъде до половината на формичките.
Пека на 160 градуса 1 час и 10 минути, не повече. Когато измина половин час от печенето долих 1 чаша студена вода в тавичката и продължих с печенето. Получи се много вкусен, лек и гладък крем. Който обича повече сладко, да добави още половин чаша захар. Задължително опитайте тази рецепта и начинът на приготвяне!
8 яйца
1ч.ч. захар /чашата е от 200 мл/
1 литър прясно мляко
1 ванилия
Разбивах около 5 минути захарта и яйцата. След това добавих ванилията и млякото.
Карамелизирам 1 ч.ч. захар с 1 с.л. вода на котлона.
Сипвам във формичките по 1 или 2 с.л. от карамелизираната захар и допълвам със сместа за крема. Поставям формичките във фурната, като съм напълнила вода в тавичката, водата е някъде до половината на формичките.
Пека на 160 градуса 1 час и 10 минути, не повече. Когато измина половин час от печенето долих 1 чаша студена вода в тавичката и продължих с печенето. Получи се много вкусен, лек и гладък крем. Който обича повече сладко, да добави още половин чаша захар. Задължително опитайте тази рецепта и начинът на приготвяне!
Коментари
Публикуване на коментар