Реших да опитам един крем, който срещнах някъде в кулинарните групи, като разбира се промених някои неща. И така се получи тази тортичка. Опитайте, много лека и лесна за приготвяне.
Блат:
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
2/3 ч. брашно
1 бакпулвер
Разбиват се яйцата и захарта с миксер, добавя се и ванилията. Отделно се смесват брашното и бакпулвера. Сухите съставки се добавят при яйцата, като се разбъркват с шпатула. Пече се на 190 градуса около 15 минути.
Крем:
200 мл.прясно мляко
2 с.л. захар
1 п. желатин /8 гр
2 шоколада/ млечен
400 мл. млечна сметана
1 с.л. семена от чия
Млякото се завива със захарта. Маха се от котлона и се добавя желатина и шоколада. Бърка се да се стопи шоколада. Охлажда се малко и след това се добавя при разбитата на крем сметана. Добавих и семена от чия.
Блатът се разделя на две и се маже с крем. Отгоре се поръсва със семена от чия.
Блат:
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
2/3 ч. брашно
1 бакпулвер
Разбиват се яйцата и захарта с миксер, добавя се и ванилията. Отделно се смесват брашното и бакпулвера. Сухите съставки се добавят при яйцата, като се разбъркват с шпатула. Пече се на 190 градуса около 15 минути.
Крем:
200 мл.прясно мляко
2 с.л. захар
1 п. желатин /8 гр
2 шоколада/ млечен
400 мл. млечна сметана
1 с.л. семена от чия
Млякото се завива със захарта. Маха се от котлона и се добавя желатина и шоколада. Бърка се да се стопи шоколада. Охлажда се малко и след това се добавя при разбитата на крем сметана. Добавих и семена от чия.
Блатът се разделя на две и се маже с крем. Отгоре се поръсва със семена от чия.
Коментари
Публикуване на коментар