МОРКОВЕНА ТОРТА


Винаги съм си мислила, че морковите нямат място в десертите. Но тази невероятно вкусна торта опроверга това. Задължително трябва да я опитате! Ето и как я направих:

Морковена торта

Блат:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
/Чашата е от 200 мл./
1ч.л. сода
1 бакпулвер
3 ч.ч. /от 300 мл/ настъргани моркови

Първо се разбиват яйцата със захарта (около 5 мин). Прибавя се олиото и пак се разбива. Брашното, содата и бакпулвера се смесват. Всичко се разбива хубаво с миксера. Накрая се слагат и настърганите моркови и се разбърква.
Сместа се разделя на две и се пече на два пъти. Пекат се на 170 градуса около 30 мин. Проверявайте с клечка -до суха клечка се пече. След като изстинат блатовете се разделят на две и се получават 4 тънки блата. Може и да не ги разделяте, а да имате два блата.

Крем:
200 гр. масло
3 ч.ч. пудра захар
4 п. от 125 гр. крема сирене


Кашу или орехи за поръсване

Маслото (на стайна температура, трябва да е меко, за да се разбие лесно) и пудрата захар хубаво се разбиват и след това се добавя крема сиренето. Продължава да се разбива до получаване на хубав крем.

След като са изстинали  блатовете се сглобява тортата. На всеки блат се слага крем  и  счукани орехи върху крема или аз сложих смляно кашу. Най-отгоре, върху крема се поръсва с кашу и се украсява по желание. 





Коментари