Много шоколадова торта



Продукти за един блат:
6 яйца
300 гр. захар
300 мл. прясно мляко
200 мл. олио
400 гр. брашно
1 бакпулвер
4 с. л. какао
Първо се разбиват яйцата и захарта около 10 минути. След това се добавят и останалите продукти. Ако искате бял блат, каквото се пропуска и увеличавате брашното с 4 с.л.
Пече се на 160 градуса.
Аз направих два блата и ги разрязах на още две и получих 4 блата.

Крем: 
2 п. крема сирене
1маскарпоне 500 гр
1 Нутела 200 гр
Разбива се до получаване на крем.
Ако искате кремът да е бял, вместо Нутела сложете 3 с.л. пудра захар.

Ганаш:
200 мл. сметана се загрява и се добавя 200 гр. шоколад. Маха се от котлона и се разбърква до разтапяне на шоколада. Добавят се 2 с.л. олио. Слага се в хладилника да се охлади и да стегне, но не много.

Тортата се сглобява с блатовете и крема и на всеки ред се слагат парчета банан и ананас по желание. Най-отгоре се полива с ганаш. Украсява се по желание.





Коментари