Руло с маково семе и шоколадов ганаш


Руло с маково семе и шоколадов ганаш 


Блат:
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
2/3 ч. брашно
1 бакпулвер
3 с.л. маково семе

1/2 ч.ч. шам фъстък за украса
малини и боровинки

Разбиват се яйцата и захарта с миксер, добавя се и ванилията. Отделно се смесват брашното, бакпулвера и маковото семе. Сухите съставки се добавят при яйцата, като се разбъркват с шпатула. Пече се в правоъгълна форма на 190 градуса около 15 минути.

Сироп:
1/4 ч.ч. топла вода
1 с.л. захар
Завират се и се оставя да изстине.

Крем:
2 п. Крема сирене
3/4 ч. пудра захар
1/2 ч. сметана
Крема сиренето и пудрата захар се разбиват с миксера и при самото разбиване, докато работи миксера се добавя сметаната. Продължава се разбиването около 2 минути.

Ганаш:
200 мл. сметана се загрява и се добавя 200 гр. шоколад. Маха се от котлона и се разбърква до разтапяне на шоколада. Добавят се 2 с.л. олио. Слага се в хладилника да се охлади и да стегне, но не много.

След като се изпече блатът, се навива на руло докато изстине. Когато е готов се развива и се сиропира със сиропа. Маже се крем и се редят плодове по желание. Аз имах ягоди, боровинки и малини, поръсих и натрошен има фъстък. Навива се на руло и се залива с школадов ганаш. Украсява се по желание.





Коментари