Необходими са 2 п. бишкоти
Прясно мяко за потапяне на бишкотите
Крем:
1 маскарпоне от 500 гр
1 сметана 400 мл
4 с. л. пудра захар
1 бял шоколад
1 черен шоколад
Оформяне на тортата:
Прясно мяко за потапяне на бишкотите
Крем:
1 маскарпоне от 500 гр
1 сметана 400 мл
4 с. л. пудра захар
1 бял шоколад
1 черен шоколад
Разбих сметаната с пудрата захар до получаване на крем. Прибавих маскарпонето и пак разбих до хомогенна смес. Разделих на две части крема. В едната част прибавих разтопен белият шоколад, а в другата - черният. Така се получават два крема - бял и черен.
Оформяне на тортата:
Сглобих тортата като първо намазах лек слой крем, след това един ред бишкоти потопени в топло прясно мляко. След това бял крем, пак бишкоти, черен крем ...
На всеки ред се редят и парчета банан. Най-отгоре се украсява с плодове.
Коментари
Публикуване на коментар