Плодова торта

Страхотната Плодова пита на Сладкарници Неделя. Рецептата е от Иван Звездев.
Приготвя се лесно и е много вкусна. Пандишпанените блатове са пухкави и сочни, кремът е чудесен, ухаещ на масло. Плодовете придават страхотен завършек на вкуса и на външния вид.
Ето и рецептата:

Пандишпанена платка

5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 п. бакпулвер
Разбиват се белтъците на сняг с половината захар. Жълтъците се разбиват с останалата захар. След това се смесват и се добавя и брашното с бакпулвера. Бърка се внимателно и се слага в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Пече се 15 минути на 200 градуса.
Тортата не излиза голяма, затова може да се направят два блата.

Крем
1 литър прясно мляко
400 гр. захар
180 гр. брашно
50 гр. нишесте
200 гр. меко масло

Сухите съставки се смесват, добавя се млякото и се слага на котлона като непрекъснато се бърка, докато се сгъсти кремът. След като е готов и изстине, се добавя маслото, като се разбива бавно с миксер до получаване на еднородна смес.

Сироп
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
Трябва да поври около 5 минути и да се остави да изстине.

Плодове
2 портокала
2 киви
1 банан
ягоди
1п. желатин

Тортата се сглобява като се реди блат, след това се сиропира, след това се маже крем. И така докато имате блатове (моят го разрязах на две). Най-отгоре, върху намазания крем се редят плодове и се мажат с желатин.
Оставя се в хладилника да се охлади.






Коментари