Орехови маслени сладки


2 яйца
1/2 чаша захар
1 чаша смлени орехи
220 гр. масло
2 чаши брашно
1 ванилия
щипка сол
конфитюр, шоколад

Жълтъците и белтъците се отделят. Белтъците и орехите се оставят за оформянето на сладките. Всичко останало се смесва и се получава меко тесто. От него се правят топчета, колкото орех.
Белтъците се разбиват леко с вилица. Готовите топчета се овалват в белтъците, след това в смлените орехи и се нареждат в тавичка за печене. Леко се притиска топчето в средата, за да може след изпичане да се сложи в дупчицата конфитюр или шоколад.
Пече се на 200 градуса около 15 минути. Като изстинат малко се украсяват с конфитюр. От това количество излизат 20 сладки.

Коментари