Питка със сирене




Тестото се приготвя много лесно и бързо.
2 п. суха мая
1 с. л. захар
3 с. л. брашно
400 гр. топла вода
Тези съставки се смесват до получаването на каша. Оставя се да се активира маята около 5 минути.

1 яйце
1 с. л. зехтин
1 и 1/2 с.л. сол
1 и 1/2 с.л. захар
1 чаша топла вода
Разбъркват се хубаво и се добавя маята. При непрекъснато бъркане се прибавя постепенно около 1 кг и 200 гр. брашно. Накрая се замесва хубаво, като ръцете се потапят в олио, докато стане меко тесто.
Оставя се за 30 минути да втаса.
След това се разделя на четири топки. Разточих ги и ги наредих една върху друга, като върху първата сложих масло, върху втората намазах сирене с кис. мляко, 1 разбито яйце с кис. мляко и кашкавал и пак малко масло. Третата също намазах с масло и накрая последната пак с масло. Нарязах както се реже торта, на 16 части. Всяко парче навих като кифла и ги наредих в тавата за печене. Намазах с жълтък и поръсих със сусам и маково семе.
Пекох на 190 градуса, като накрая покрих с фолио.

Да Ви е вкусно!







Коментари