Еклерчета



За тестото:
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. вода
Щипка сол
2 ч.ч. брашно
6 яйца

Смесват се олиото, водата и солта и се завират на котлона. Махат се от котлона и се прибавя брашното. Бърка се хубаво и пак се връща на котлона за 1 минута, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Оставя се за малко да се охлади и след това се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане.
Върху хартия за печене се правят еклерчетата. Формата е  по желание. Пекат се на 200 градуса, 30 минути. При изваждането се внимава да останат надути. Леко се отваря фурната, около 10 см и се оставя така около минута. След това се изваждат и като се охладят се пълнат с крем. Украса по желание.

Крем
1 литър прясно мляко
7 с.л. брашно
3 яйца
2 ч. захар
60 гр. масло
1 ванилия

Всичко се смесва и се бърка на котлона до завиране на крема.




Коментари