2 п. кори за баница
1 п. масло за поръсване
1 ч.ч смлени орехи за поръсване
За плънката:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1ч.л канела
2 ч.ч смлени орехи
Всичко се разбърква.
Сироп:
3 ч.ч вода
3 ч.ч захар
Завират се на котлона и се оставя да изстине.
Корите се редят, като между тях се ръси малко масло и орехи. Когато се нареди първият пакет кори се слага плънката. След това се продължава с другите кори като пак се ръси масло и орехи. Нарязва се и най-отгоре се маже с олио. Пече се на 190 градуса около час. След като се извади от фурната се залива със сиропа, който трябва да е изстинал.
Много интересна и вкусна баклава!Благодаря за рецептата,Кати!
ОтговорИзтриване