За тестото:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
Щипка сол
1 с.л. захар
1/2 п. масло
2 ч.ч. брашно
1/2 п. масло
2 ч.ч. брашно
7 яйца
Сметана, разбита на сняг за пълнене на еклерчетата.
Сметана, разбита на сняг за пълнене на еклерчетата.
Смесват се млякото, водата, маслото, захарта и солта и се завират на котлона. Махат се от котлона и се прибавя брашното. Бърка се хубаво и пак се връща на котлона за 1 минута, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Оставя се за малко да се охлади и след това се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане.
Върху хартия за печене се правят еклерчетата. Формата е по желание. Пекат се на 230 градуса, 20 минути. При изваждането се внимава да останат надути. Леко се отваря фурната, около 10 см и се оставя така около минута. След това се изваждат и като се охладят се пълнат със сметана и се поръсват с пудра захар . Украса по желание.
Коментари
Публикуване на коментар