Преди няколко дни приготвих този чийзкейк, но все нямам време да напиша рецепта 🙂 Много бързо се приготвя, много лек и приятен.
Смлях на блендера 2 п.бисквити Еверест и 1 п. масло. От тях получаваме основа, която се натъпква хубаво. Разбих 2 п. Крема сирене и 2 с.л. пудра захар.Този крем сложих по средата. И за отгоре приготвих крем, който се нарича Швейцарски крем ( нямам идея защо 😄). За него са необходими 3 белтъка, 200 гр. захар и 200 гр. масло и малко какао за цвят. Белтъците и захарта се слагат на водна баня за около 10 минути, като се разбъркват да се стопи захарта. След това се бият с миксер. Когато са готови се прибавя постепенно мекото масло и се разбива до пухкав крем. Маже се с него тортата и се украсява. Аз украсих с шоколадови капки, боровинки и ягодки 🥰
Смлях на блендера 2 п.бисквити Еверест и 1 п. масло. От тях получаваме основа, която се натъпква хубаво. Разбих 2 п. Крема сирене и 2 с.л. пудра захар.Този крем сложих по средата. И за отгоре приготвих крем, който се нарича Швейцарски крем ( нямам идея защо 😄). За него са необходими 3 белтъка, 200 гр. захар и 200 гр. масло и малко какао за цвят. Белтъците и захарта се слагат на водна баня за около 10 минути, като се разбъркват да се стопи захарта. След това се бият с миксер. Когато са готови се прибавя постепенно мекото масло и се разбива до пухкав крем. Маже се с него тортата и се украсява. Аз украсих с шоколадови капки, боровинки и ягодки 🥰
Коментари
Публикуване на коментар