Торта с фондан

Ето как приготвих тази много специална торта за моя обичан баща. Да ни е жив и здрав ❤

Блат за тортата:
6 яйца
300 гр. захар
300 мл. прясно мляко
200 мл. олио
400 гр. брашно
1 бакпулвер
4 с. л. какао
Яйцата и захарта се разбиват хубаво, около 10 мин. След това се добавят и останалите продукти. Пече се на 160 градуса около 50 минути.
Аз направих 2 блата, като единият е без какао (ако не се сложи какао, се добавят 4 с.л. брашно). След като изстинат напълно (най-малко един час трябва да се охлаждат), се разрязват и се получават 4 блата.

Крем 1:
Маскарпоне 2 бр. от 500 гр.
Крема сирене 2 бр. от 125 гр.
4 с. л. пудра захар
Разбиват се до получаване на крем.
Крем 2:
Разделям крем 1 на две равни части и в едната част слагам 1 ч.ч. боровинки (може и замразени). Така получаваме два крема.
Крем 3:
Крема сирене 2 бр. от 125 гр.
1 ч.ч. Нутела
Разбиват се до получаване на крем.

Плодове: банани, ягоди и ананас
Тортата се сглобява като се редуват блат и различен крем и всеки блат се сиропира със сок от компот (по желание). На всеки ред се реди различен плод. Най-отгоре и отстрани се маже с много малко крем.
Поставяме тортата за около час в хладилника и след това покриваме с фондан 🙂



Коментари