За основата:
3 п. бисквити Еверест с какао
100 гр. масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
Бисквитите се смилат в чопъра, след това се добавят маслото и млякото. Изсипва се във форма за торта и се натъпква хубаво.
Крем 1
500 гр. маскарпоне
2 п. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
5 с.л. пудра захар / може и повече
1 с.л. настъргана кора от портокал
1 п. желатин
Всичко се разбива хубаво с миксер до получаване на крем. Добавя се и 1 п. желатин (приготвен според указанията на опаковката). Аз пропуснах желатина, но не беше ок. Задължително желатин, защото количеството крем е голямо.
Крем 2
5 бр. авокадо
сок от 1 лимон
сок от 1 портокал
Пудра захар, ако искате по-сладък крем. Аз не сложих и стана много приятен, зависи от сладостта на портокала.
Върху основата се сипва белият крем и след това зеленият крем. Слага се в хладилника да се охлади.
3 п. бисквити Еверест с какао
100 гр. масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
Бисквитите се смилат в чопъра, след това се добавят маслото и млякото. Изсипва се във форма за торта и се натъпква хубаво.
Крем 1
500 гр. маскарпоне
2 п. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
5 с.л. пудра захар / може и повече
1 с.л. настъргана кора от портокал
1 п. желатин
Всичко се разбива хубаво с миксер до получаване на крем. Добавя се и 1 п. желатин (приготвен според указанията на опаковката). Аз пропуснах желатина, но не беше ок. Задължително желатин, защото количеството крем е голямо.
Крем 2
5 бр. авокадо
сок от 1 лимон
сок от 1 портокал
Пудра захар, ако искате по-сладък крем. Аз не сложих и стана много приятен, зависи от сладостта на портокала.
Върху основата се сипва белият крем и след това зеленият крем. Слага се в хладилника да се охлади.
Коментари
Публикуване на коментар