Торта "Венцислава"



За блата:
7 с.л. брашно
8 с.л. захар
8 яйца
1 бакпулвер
3 ч.л. какао

Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с 1 с.л. захар. Жълтъците се разбиват с 7 с.л. захар. Смесват се сухите съставки.
Жълтъците се прибавят към белтъците, разбива се и се добавят и сухите съставки. Моята тавичка е 28 см. Слагам хартия за печене и мажа страните с масло. Пече се на 190 градуса.

За крема:
500 гр маскарпоне
3 с.л. пудра захар
100 гр. Нутела
Разбиват се маскарпонето с пудрата захар и се добавя шоколада.

Ганаш:
бял шоколад 200 гр
100 мл. сладкарска сметана
1 с.л. олио
Загрява се сметаната, маха се от котлона и се прибавя начупеният шоколад и олиото. Аз прибавих и розов цвят боя. Оставя се в хладилника да се охлади.





Коментари