Торта Червено кадифе

Блат:

300 гр. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол

115 гр. масло
300 гр. захар
2 яйца
1 ч. ч. олио
1 с. л. оцет
240 мл. пр. мляко
Ванилия
Червена боя
Всичко се смесва. Пече се на 190 градуса около 30 минути. Като се охлади се разделя на две.

Крем:

500 гр. маскарпоне
3 п. крема сирене
1 ч. ч. пудра захар
Всичко се разбива

Ганаш:
200 мл. сметана
2 броя бял шоколад
Загрява се сметаната и се прибавя начупеният шоколад. Оставя се да се охлади и сгъсти.
Тортата се реди блат, крем, блат, крем и ганаш. Най-отгоре се поръсва с трохи от блата.




Коментари