Тортата с бишкоти и ананас се приготвя много лесно и бързо, защото нищо не се пече и не се вари. Ето и рецептата:
Бишкоти- около 4 малки пакетчета
1 ч.ч. прясно мляко за потапяне на бишкотите
1 ананас се нарязва на малки кубчета
Крем:
4 п. Крема сирене от 125 гр
10 с.л. пудра захар
200 мл. Сладкарска сметана
Сметаната се разбива на сняг. Крема сиренето и пудрата захар се разбиват до хомогенна смес. Добавя се и разбитата сметана и отново се разбива. Добавя се и нарязаният ананас и се разбърква на ръка.
Тортата се сглобява като се редят бишкоти и върху тях крем и пак бишкоти и пак крем, на мен излязоха три реда бишкоти. Най-отгоре се измазва хубаво и се украсява по желание.
Аз украсих страните с крокан.
Кроканът направих с 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. смлени орехи. Слагат се на котлона да се карамелизира и след това се разстила на хартия за печене, за да изстине. Като е изстинало се натрошава на трохи и се украсява отстрани на тортата.
Мисля, че ми отне около 10 минути, за да я направя, без украсата. Опитайте, има чудесен вкус.
Бишкоти- около 4 малки пакетчета
1 ч.ч. прясно мляко за потапяне на бишкотите
1 ананас се нарязва на малки кубчета
Крем:
4 п. Крема сирене от 125 гр
10 с.л. пудра захар
200 мл. Сладкарска сметана
Сметаната се разбива на сняг. Крема сиренето и пудрата захар се разбиват до хомогенна смес. Добавя се и разбитата сметана и отново се разбива. Добавя се и нарязаният ананас и се разбърква на ръка.
Тортата се сглобява като се редят бишкоти и върху тях крем и пак бишкоти и пак крем, на мен излязоха три реда бишкоти. Най-отгоре се измазва хубаво и се украсява по желание.
Аз украсих страните с крокан.
Кроканът направих с 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. смлени орехи. Слагат се на котлона да се карамелизира и след това се разстила на хартия за печене, за да изстине. Като е изстинало се натрошава на трохи и се украсява отстрани на тортата.
Мисля, че ми отне около 10 минути, за да я направя, без украсата. Опитайте, има чудесен вкус.
Коментари
Публикуване на коментар